top of page

Sosyal Ekonomi ve Sosyal Girişimcilik Alanında 2024 Yılında Öne Çıkan Etkinlikler



Sosyal ekonomi ve sosyal girişimcilik alanında 2024 yılında öne çıkan etkinlikleri sosyal girişim topluluğunun ve ekosistem paydaşlarımızın takibini kolaylaştırmak için derledik.


2024'de gerçekleşecek bir etkinlikliğiniz mi var? Mail adresimize detayları iletin, 2024 takvimine ekleyelim! İletişim için: birlik@yekpare.org

2024'de Öne Çıkanlar


25-26 Ocak 2024, PEXforum 2024


Acri ve Assifero işbirliğinde düzenlenen forum Avrupa genelinde filantropi profesyonellerinin bir araya geleceği bir buluşma alanı. Forum, 25 & 26 Ocak 2024'de Roma, İtalya'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


1 Şubat 2024, Business for a Better Tomorrow 


Business for a Better Tomorrow, 2024 AB seçimleri perspektifinde Avrupa genelinde 14 etki odaklı iş ağının bir araya geldiği bir koalisyon. Etki odaklı girişimler olmadan Avrupa Yeşil Mutabakatının gerçekleşmeyeceğini ve AB'nin son yıllarda başlattığı çabaları öne çıkarmak adına somut ortak öneriler sunmak üzere düzenleniyor. Etkinlik 1 Şubat'ta Brüksel, Belçika'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


12 - 13 Şubat 2024, European Social Economy Meeting


Avrupa Sosyal Ekonomi Buluşması, sosyal ekonomi uygulayıcıları, politika yapıcılar ve diğer paydaşları bir araya getirmek için 12 - 13 Şubat'ta Liege, Belçika'da gerçekleşecek. Etkinlik, daha sosyal ve sürdürülebilir bir Avrupa için inovatif, dirençli ve ilham verici ekonomik modelleri tartışmak üzere düzenleniyor.

Etkinlik, genel oturumları, atölye çalışmalarını ve yuvarlak masa görüşmelerini içerirken, aynı zamanda sosyal ekonomi işletmelerine ziyaretleri içermektedir. Buluşma, sosyal ekonominin gücünü vurgulayarak, daha adil ve dayanıklı bir Avrupa'nın inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.


Detaylar için:


20 - 21 Mart 2024, Euclid Network Impact Summit 2024


Euclid Network Impact Summit 2024, etki odaklı liderler, kar amacı gütmeyen kuruluş ve sosyal girişim temsilcileri, ulusal ve uluslararası ağlar ve destek kuruluşları, vakıflar, etki yatırımcıları, akademisyenler, araştırmacılar ve politika yapıcıları arasında anlamlı bağlantılar kurmayı ve güçlendirmeyi amaçlıyor. Etkinlik 20 - 21 Mart'ta The Hague, Hollanda'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


21 Mart 2024, World Sustainable Procurement Day


The Sustainable Procurement Pledge tarafından düzenlenen Dünya Sürdürülebilir Tedarik Günü etkinliğinin detayları yakında belli olacak. Çevrimiçi gerçekleşecek etkinlikle ilgili gelişmeleri bu sayfada güncelleyeceğiz.


Detaylar için:


25 - 27 Mart 2024, ChangeNOW


Yılda bir düzenlenen bu üç günlük etkinlik, 'gezegen için çözümler' olarak adlandırılan ve dünyanın sorunlarına ölçeklenebilir çözümler bulmaya kararlı yenilikçileri ve sürdürülebilirlik liderlerini bir araya getiriyor. Konferans oturumları, atölye çalışmaları ve ağ oluşturma fırsatlarını kapsayan programın detaylarını inceleyebilirsiniz. Etkinlik 25-27 Mart'ta Paris, Fransa'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


15 - 16 Nisan 2024, European Circular Economy Stakeholder Conference


Avrupa Döngüsel Ekonomi Paydaş Konferansı, Avrupa Birliği Konseyi Belçika Başkanlığı ve Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) ile birlikte dünyanın dört bir yanından politika yapıcıları, endüstri liderleri, akademisyenler ve aktivistleri Brüksel'e getirerek döngüsel vizyonları eyleme dönüştürmeyi amaçlıyor. Çevrimiçi ve fiziksel gerçekleşecek konferansta konuşmalar, panel tartışmaları, atölye çalışmaları ve ağ oluşturma fırsatları olacak. Etkinlik 15 - 16 Nisan'da Brüksel, Belçika'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


29 - 31 Mayıs 2024, International Prosumer Economy Conference


Türetim Ekonomisi Derneği, Yeşil Düşünce Derneği ile işbirliği içinde, 29-30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul'da ekonominin geleceğini konuşmak, alternatif ekonomik modelleri anlamak için Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı'nı

gerçekleştiriyor.


Detaylar için:


29 – 31 May 2024, Katapult Future Fest 2024


Katapult Future Fest, etki yatırımı, iş liderliği ve teknolojileri odağına alan dünya çapında değişim yaratan bir topluluğu bir araya getirmeyi hedefliyor. Festival, etki yatırımı, yeni nesil liderlik ve teknolojinin gücünü bir araya getirerek daha adil, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir dünya için çözümler üretmeyi hedefliyor.


Detaylar için:


5 - 7 Eylül 2024 Ashoka Changemaker Summit 


Bu yıl altıncısı düzenlenecek zirve "dünyanın önde gelen 450 sosyal inovatörünü bir araya getirerek günümüzün en önemli sorunlarını keşfetmeyi" amaçlıyor. Etkinlik, kimlerin gerçek değişime katkıda bulunabileceği konusundaki yaygın önyargıları sorgulayan tartışmalara ev sahipliği yapacak ve 'gerçek katılımı' (true participation) öne çıkaracak. Etkinlik 5 - 7 Eylül arasında Hamburg, Almanya'da gerçekleşecek.


Detaylar için:


2024'de gerçekleşecek bir etkinlikliğiniz mi var? Mail adresimize detayları iletin, 2024 takvimine ekleyelim! İletişim için: birlik@yekpare.org

bottom of page